Heinäseipähistä asiaa lopuus!!!

Molen ollu aika kiiruhinen akka! Moon koko pualenhehtaarin tontin kääntäny ja vääntäny ja kylyväny nurmikkoo! Kukkapenkkiä en oo teheny ensimmäästäkään, pitää saara ny ensin juakseva vesi pois kartanolta! Ja kivet! että usko notta minkälaanen määrä kiviä voi nousta yhyreltä tontilta!

Niin ja puita on piänitty kohta kaharen talouren etehen, kaks olis viälä piänimättä! Ja non koivua kaikki! Isä myi viimme vuanna mettää, niin kaikki koivurungot jätettihin ittelle! On tehty halakojakin varmahan yhyrentaloon verran, mutta puita on viälä niin palio nottei me keriitä niitä neljäskään taloures polttaa vuaren aikana, niin on sitten sueraavalle vuarelle muutamahan taloutehen halakoja, niin ja ne talouret, me, äitee ja isä, mummo ja pappa ja veli perheineen!

Ukko on pikkuusen "reipastunu" son alakanu tekemähän jotakin! Jua kyllä samalla lailla ku ennenkin! On me asiasta keskusteltu, ja son kuulemma mun syy notta hää jua! Ota ny juapoosta selevää sitten!

Kävääsin viimmeviikolla taas vaihteheks tykkäris, ei ne siältä mitään oikehen virkannu, käskivät tulla elokuus uurestansa! Mutta asia miksi mainittin sen niin on se notta näin tuas meirän kylänraitilla elämäni ensimmääsen luannos olevan peuran! Ja samana iltana kokoontuu tuahon joen toiselle pualelle 20 kurkia! Siälä non viäläkin! Maailman kirjat sekaasin kun kurjet heinäkuus kokoontuu! oon kyllä nähäny jo kottaraasekkin parves, taitaa tänä vuanna tulla lumi aikaasin!!!!

Ja sitten ne heinäseipähät! Meirän naapurin isäntä elevyttää vanhaa kansanperinnettä ja löi heinät seipähille!!!!

1730054.jpg

Son vaan komian näkööstä, eikös vaan? Meil olis laros leuan alla noini tuhat seivästä, moon niistä haaveellu rillikatosta ja terassihin aitaa, tiätääkö kukaan linkkiä tai vinkkejä notta kuinka ne kannattaas toteuttaa????