Mikähän siin on notta kun jäät tyättömäksi niin aika loppuu aina kesken? Mitään et kerkiä tekemähän loppuhun kun kello jo näyttää pualtayätä? No moon kyllä haalinukkin ittelle tekemistä nottei käy aika pitkäksi! Eilehen leikkasin oman nurmikon sekä ajettavalla notta tyännettävällä, ajettavallakun ei pääse joka puskan alle... (tosin korjasin tyännettävän ensin, vaihroon tulupan...) siivosin (matot on viälä porstuas, puunauksen jäläkihen) innostuun nimittään puunaamahan niin notta soikohon, olohuane kun kiiltää kun sontiaasen takapuali... samoon sauna ja pesutilat, voi sitä "törky" määrää mitä hinkkasin suikutilan seinistä.... vaikkei siitoo pitkäkään kun moon sen pessy ja puunannu... mää alootin pesemisen illalla pual ysi ja lopettelin pual 11.... olin ajatellu puunata samas keittiönkin mut ei jaksanu!

Tänään alootin leikkaamahan mummon nurmikkoo aamusta... mummo tuli sanomahan pualenpäivän paikkehilla notta mee sisä töihin on varootukset siitä UV-säteelyystä... no tulin kotiin ja aloon ompelemahan uusia sohvatyynynpäällisiä, ja totesin notta pitää kallata sisustyynyhin kangas... no löysin ja tekaasin sisustyynykkin, mutta totesin notta ne tuaksahti aika ummehtuneelle (oli kangas ollu vintillä kylymäs varastos...) ja laitoon ne koneeseen pyärimähän... touhusin siinä sitten kaikkia muuta koneen pyärimisen aijan... otin sisus tyynyt koneesta ja totesin notta non päröönny... se niistä sisustyynyystä... pitää ettiä uus toisenlaanen kangas!!!

No myähemmin iltapäivällä menin jatkamahan sitä leikkuuta niin leikkurista lähti etupyärä irti... ja taas korjattihin leikkuria... remontin jäläkehen jatkoon leikkaamista ja sain kuin sainkin nurmikon mummoolle laikattuu!

no isä tuli siihen ja pyysi tulemahan kattomahan kun se kokeeloo notta toimiiko myrrkkyruisku... No toimiiko? ei tosiaan... kaks putkee oli menny halaki... (putkia ei oo vissihin suuniteltu kestämähän suamen pakkasia???) määkin oon parikertaa hakenu siihen uuret putket, ja äitee sanoo notta jaka keväänen onkelma son aina samat putket halaki... notta pitää vissihin ruveta nostamahan ne putket uuninpankolle notta ne kestää seuraavahan kevääsehen saakka....

Ja sitten kysymys... (paras palakitahan... (muttei jusseella) ) miten pääsöö parahite erohon voikukasta, (niinkun moon?) mutta nurmikolla... tänä kesänä on joku voikukkien hyäkkäys käynnis niit on joka paikas ja palio....!!!!! ja palakitten sitten vasta kun oon kaikki kokeellu... (pihoja on useempi kokeeltavaksi meirän, vanhempien, ja isovanhempien) tua viskarssin rikkarauta on ihan näppärä mutta ei sillä jaksa ruveta toistasataa voikukkaa nyhtemähän....