Avainsanat: : Koti, hellyys, syli, hoiva, kokkaus

Hallitseva planeetta: Kuu

Onnen päivä: Maanantai

Onnen väri: Hopea, sininen

Onnen kivi: Kuukivi, helmi

Elementti: Vesi

Luonne: Johtava

Laatu: Feminiininen, negatiivinen

Terveys: Rapu hallitsee rintakehää. Vatsavaivat yleisiä.

Kuuluisia Rapuja: Jean-Paul Sartre, Nelson Mandela

Rapu 21.6.-22.7.

Intuitiivinen Rapu kätkee kovan kuorensa alle äärimmäisen herkän ja tunteellisen ytimen. Tämä kunnianhimoisesti niin kotiinsa kuin työhönsäkin suhtautuva saksiniekka on puolustuskannalla koko ajan, mutta on suojauksensa laskiessaan äärimmäisen viehättävä, hellä ja aistillinen ihminen.

Menneisyys kulkee Ravun mukana aina. Koti, lapsuus, perhe ja niiden tuoma turvallisuuden tunne ovat Ravulle äärimmäisen tärkeitä. Jopa niin, että Ravun kumppanin täytyy tehdä aikamoinen työ päästäkseen elämään tämän silmissä omana itsenään, eikä äidin roolin jatkajana. Rapu on omistushaluinen ja ottaa tiukan saksiotteen rakkaistaan, eikä suhteen päättäminen ole hänelle koskaan helppoa. Mutta Ravun rinnalla rakkaus voikin olla ikuista.

Objektiivisuus ei ole Ravun vahvimpia puolia. Hän suhtautuu asioihin tunteella, ja arvioi tilanteita vain ja ainoastaan omien kokemustensa pohjalta. Vastapainoksi hän on saanut eläinradan herkimmän intuition, ja kykenee aistimaan kanssaihmistensä tunnetilat ja tarpeet tarkkuudella, joka on jopa pelottavaa. Anna Ravun seurata vaistojaan. Jos asetut poikkiteloin, joudut näkemään tämän intohimoisen rakastajan ja hellän hoivaajan herkkänahkaisen kääntöpuolen: oikuttelevan ja pisteliään kiukkupussin, joka osaa tehdä elämäsi todella tukalaksi.

Tunteiden vahvasti ohjaama Rapu on usein myös erittäin taiteellinen. Herkkyys heijastuu kyvyssä luoda kauneutta niin taiteessa kuin arjen askareissakin. Rapu on usein loistava kokki, koska ruoan valmistuksessa hän voi yhdistää sekä luovuutensa että hoivaamisviettinsä. Rapu on myös usein herkkä ja taitava muusikko. Ammatillinen kunnianhimo aiheuttaa varsinkin naisravuille suuria omantunnon tuskia silloin, kun lapset ovat pieniä, mutta hän yleensä menestyy sekä työssään että äitinä. Talous on Ravulla useimmiten varsin hyvässä hallinnassa.

Suhteen alkuvaiheessa Rapu on yleensä hyvin varovainen, kuoreensa käpertyvä ja arka. Hänen on luotettava kumppaniinsa täydellisesti ja oltava varma siitä, että tunne on molemminpuolinen, ennen kuin hän uskaltaa avautua. Mutta kun pelko poistuu, Rapu on intohimoinen, hellä, aistillinen ja hurmaava kumppani. Hän tosin haluaa omistaa sinut täysin, joten jos rakastat omaa vapauttasi, älä rakastu Rapuun. Jos haluat sinua palvovan, kodista täydellisesti huolta pitävän ja vuoteessa kekseliään, sinulle jatkuvaa mielihyvää tuottavan kumppanin, Rapu on Sinun valintasi. Jos vielä satut itsekin kuulumaan veden merkkeihin, liittonne on täydellinen. Toiset Ravut, Skorpionit ja Kalat ymmärtävät täydellisesti Ravun herkän intohimon. Kauris, Neitsyt ja Härkä luovat hänen kanssaan kestävän ja onnellisen liiton, jossa koti on kaiken keskipiste. Tulen merkkien kanssa Rapu voi kokea ohimenevän, intohimoa pursuavan rakkaussuhteen, mutta etäiset ilman merkit puhuvat hänen kanssaan aivan eri kieltä.

Kuudes aisti: Horoskoopit