Viite: Avoon työpaikkanne www.mol.fiHAKEMUS ERITYYSNUARISOTYÄNTEKIJÄKSI


Molen Matami, moon kohta 33 vuatias nuari akka. Moon repsee, iloonen ja innokas oppimahan uusia asioota! Kotona mullon ukko jonka kans mollahan oltu yhyres kymmenen vuatta.

Moon reissannu Suamia ympärihins, varhaaslapsuuteni viätin , peruskoulun moon käyny kotipitäjäs, Lapin läänistä moon valamistunu nuariso-ja vapaa-aikaohojaajaksi 1998. Ensimmäänen oikia tyäpaikka oli Pohojoos-pohojanmaalla, kesätöis molin Hämehes kolomena kesänä. Nymoon kotiutunu takaasin kotipitäjähän. Ammattiinvalamistavas koulus me käväästihin opintmatkalla Tansaanias johon jäi kaikki ennakkoluulot.  Siältä mää sain ittelleni niin paljon kokemusta, jottei oo asiaa jota mää en uskaltaasi teherä. Uskallan ottaa asioosta vastuun ja teherä erilaasia asioota.

Moon elämäni oppinu tekemähän töitä, kotona vanhemmil on maatalo johona lapsuus ja nuaruus meni maatalustöitä teheres. Osaan ajaa ajaa raktoria, lypsää lehemää ja moon myäs poijittanu pari lehemääkin. Tyäskentely erilaasiis tyäyhteesöös ja paikoos o opettanu yhteistyätä ja maataloos on pakko osata monenlaasia asioota.  Pohojoos-pohojanmaalla tehtihin yheistyätä palio A-klinikan kans ja molin vastuus nuarisotilasta ja sen pyärimisestä vaikka siäl olikin erikseen palakattuna tyäntekijä. Ja siällä oli pakko teherä yhteistyätä eri tahojen ja järjestöjen kans. Toimenkuvahan kuuluu lautakunnan sihteerin tyät joten uskon pystyväni toimimahan ja ohojaamahan nuarisovaltuustookin. Koulutyäskentelys moon oppinu sekä ryhymänohojausta ja henkilökohtaasena avustajana yksilöohojausta! Erityylasten- ja nuarten kans tyäskentely on autanu hyväksymähän erilaasuutta ja monipualistanu tyähistoriaani.

Mää harrasta palio käsitöitä, käres pysyy sekä puutyäkalut että sukkapuikoot. Mulei varmahan oo sellaasta materiaalia jota en olisi kokeellu, Pohojoos-pohojanmaalla käsi- ja taireteollises oppilaitokses me kokeeltihin erilaasia materiaalia, ja siälä mää myäs tein ensimmääsen puukkooni! Luanto on mulle tärkiää, mää pongaalen lintuja, narraan kaloja ja samoolen muuten vaan mettis ja ettien siäniä ja marjoja.

Pohojalaasin terveesin

Matami

Tällääsen tyähakemusen mää kirjootin tualla tyähakukurssila, kurssin vetäjä kehtas nauraa koko aijan kun se tätä luki!!! MIKSIKÖHÄN???? No se ukkoo tiätää notta mää pirän plokii niin se on kohta täällä kommentoomas jotakin.... Ei kai sentäs! No tänään me kirjooteltihin niitä ansioluetteloota (tai kekkä kirjootteli, mää pelasin pasianssia meleken koko päivän!) Mutta teinkin toisenlaasen luettelon, mää laitoonkin "yläotsikoksi" tyätehtävän ja sen alle sitten tyänantajan ja aijan... ukkoo lupas ottaa sen ylähä, koska ilimeeseti se oli mun tapauses toimivampi kun mullon niitä lyhkääsiä pätkia monta kymmentä! Ja hoksasin sen ittenkkin notta se oli toimivampi..... Riippuu varmahan siitä minkälaasta tyätä hakoo!!!!