Mul oli tarkootus jo tiistaina lähtiä kirkoolle asioolle niin täti pöllähti tupahan! No niin siinä se sitten oli... Täti istuu pöyrän piäles ja kello heitteli jo kuutta posti menöö kiinni kuurelta! No siihen jäi se posti reissu! Lähärettihin ukon kaa kuitenkin käymähän ruakakaupas, keskiviikkona kun ei oo kaupat auki!

No keskiviikko aamu valakes! ukko rupes mulle nauramahan! Mistoot saanu mustansilimän! Mistäs mää tiärän onko mulla muka mustasilimä! Käys kattoos peilistä tuli vastaus... ja toren totta mul oli silimä mustana! No isä tuli siihen sitten kattoo mua pitkähän ja vinkkas syrjemmälle! "Onko ukkos antanu turpahan!" Ei oo vastasin! (niinkun ei ollukkaan) "oottako ryypänny illalla?" "pari viinilasia juatihin! toivoosin notta voisin sanoo notta oon örveltäny tuhanenmooses kännis!"  "No mistäs tua mustasilimä?" "Sain tiskikaapilta turpihin! Sattuu tiistai iltana kun tiskasin niin laitoon klasin puali hualimattomasti kuivaushyllylle, se mätkähti alaha ja siinä pikkuusen tökkäsin silimäkulumaa kaapinovenkulumahan!" En eres sillohon tajunnu painaa kylymällä silimäkulumaani kun se vaan hipaasi, mutta ilimeesesti hipaasu oli justihin oikiahan paikkahan oikias kulumas niin koko silimä mustana!!!!

No torstai sitten! Silimä ummes! Lähäre ny siinä kirkolle asioolle! Olokoho notta kaikki paketit myähästyy, en kehtaa naamaani kylällä näyttää! Johan siinä saa ukkokin syyttehen pahoonpitelystä! ja ennen nukkumaanmenoo näin nelosen uutisis pyllynreijän kunnanjohtajan joka esitteli omaa näkemystään kuntaliitoksista!

Pejantai aamu alakoo harmaana! kello ei herättäny! Menin käymähän äireen ja isän luana, isä kun on viikonlopuksi lähärös reisuhun! niin siäl oli kolome ihanaa lasta vastas! Olivattullehet yäkylähän mummolaan kun vanhemmilla oli illalla menoo (pikkujoulut) No niin siinä meni mun postireissu! Kiitos vaan veljeni rakas! No muari soittaa notta papan pitääs päästä käymähän pankis ja maito on kaikki ja piimä ja apteekiskin pitääs käyrä! (jaa notta äkkilähtö??? Pankki menöö 45 min päästä kii... kirkolle ajaa hyvällä kelillä 25 nyt rapakos 33 min) Jaahas! PAKETIT! viis pakettii huitaasin äkkiä reppuhun kukkaro apua mis on mun kukkaro tuas farkut jalakahan ja  menox sanoi jonny lenox!!!!

Jätin papan pankille ja kiiruhrin postihin!!!!kaivoon laukusta paketteja, näitön vaan kolome!! Apua mihinä on ne kaksi muuta??? MUORISKAN PAKETTI JA HELMINALLEN!!! Ei oo tosi!!! No joo ei sitten mee tilikkuja eikä Helmikselle vaivanpalakkaa!!!! No toivottavasti nappasin oikian ihimisen osoottehet tekele ja tuunaus juttuhun ja maaruskalle voitto lapaskuun arvonnasta! Ilimootelkaa jos paketit menöö väärille ihimisille!!!! repääsin nimittään pual hualimattomasti sen osootelapuun vihosta! Helmiksen ja muariskan kuaris jo luki osootteet!!!!! Niin ja en eres tiärä notta ehtiikö mun "paketti" perille maanantaiksi! Mutta muariska! sano jos en lähetä enää niitä tilikkuja!!!! ja helminalle tiätää mistä puhutahan! Sitten olis viälä se tuamas paketti! mut son vasta ens viikolla!!!! ja ne annetahan hyvän kiärtää!!!!! ne lähtöö kun lähtöö!!! niin ja JYV!!! Eiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!! moon unohtanu koko jutun!!!!!!!!!!!! APUA!!!!!! äkkiä suunnittelemahan!!! Anopin joululahaja on aloottamatta (se lammas minkä tein viimmevuanna kummipoijalle ouluhun!!!) ei kiesus! ny tuli kiirus moi!